Barangolás a társadalomtudományi kutatás világában
2019. október 23. szerda - KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSA, Gyöngyi

Sokak szerint a mostani görög válság közepette ér véget az ezredesek diktatúrájának 1974-es bukását követően megszületett parlamentáris rendszer és politikai pártstruktúra Görögországban.
Fokasz Nikosz itt összegyűjtött tanulmányai ennek a korszaknak néhány jellegzetességét villantják fel.


Az eredeti angol nyelvű szöveg a Review of Sociology Vol. 14 / 1. számában jelent meg, 2008-ban Fokasz Nikosz tollából. A cikkben az Öszödi beszédet követő hazugság tematikának a magyar médiában történő terjedését. Eközben megkülönböztetésre kerül az örökzöld és a szenzáció jelensége.


Az eredeti angol nyelvű szöveg a Review of Sociology Vol. 13 1. számában lapban jelent meg, 2007-ben Fokasz Nikosz tollából. A cikk bemutatja a növekedési függvényeket, majd azok alkalmazási lehetőségeit a társadalmi innovációk és változások kapcsán. A teljes szöveg letölthető pdf-ben.


Az eredeti angol nyelvű szöveg a Review of Sociology Vol. 12. 1. számában jelent meg, 2006-ban. A cikk a 2003 karácsony szent estéjén a Tilos Rádióban elhangzott "Kiirtanám az összes keresztényt" kijelentés utóéletét követi nyomon. A témához kapcsolódó írások terjedését a logisztikus függvények segítségével vizsgálja, és megállapítja, hogy felrajzolható a klasszikus S görbe. A teljes szöveg letölthető pdf-ben.Címkefelhő


Partnereink