Barangolás a társadalomtudományi kutatás világában
2019. október 23. szerda - KÖZTÁRSASÁG KIKIÁLTÁSA, Gyöngyi

A cím tudatosan utal vissza Lakatos László „Mi a baj a szociológiával és hogyan nem kéne rajta segíteni?” című, a Szociológiai Szemle. 2001. 3. számában megjelent tanulmányára. Könnyen el tudom képzelni, s nagyon is üdvözölném, ha a reményeim szerint most elinduló eszmecsere előbb-utóbb szintén Némedi Dénesnek a Szociológiai Szemle. 2000. 2. számában megjelent vitaindítója után elindult vita teoretikus magaslataiba emelkedik.


Lassan nem tudjuk és nem is akarjuk tovább húzni a dolgokat, nincs mese be kell indítani a honlapot, meg kell ismertetni magunkat. Ez gyakorlatilag egy hálózati terjedési folyamat. Ezzel kapcsolatban három kérdésem lenne: Hogyan csináljuk? Mi a cél állapot? Hogyan tudjuk monitorozni ezt?


A társadalomtudományi képzés helyzetéről folyó eszmecsere-sorozatot szeretnénk elindítani. Elsőként a saját házunk táján néznénk körül, de arra számítunk, hogy a hozzászólások alapján a vitát még nagyon sok irányba terjeszthetjük ki, s fejleszthetjük tovább.
Fokasz Nikosz
kutatóközpont vezetőKishazánkban ma 62 év az általános nyugdíjkorhatár, legalábbis a férfiak számára – de számos olyan szakma található a hazai jogrendbe, amely szabályozása ettől eltér a tűzoltóktól az egyetemi tanárokig. Hogy jól van-e ez így az egyszerre gazdasági, demográfiai és egészségügyi kérdés, a választ pedig az adott terület szakpolitikájának kell IDŐRŐL-IDŐRE megadni.Címkefelhő


Partnereink