Barangolás a társadalomtudományi kutatás világában
2020. szeptember 23. szerda - Tekla
Műhely

2010. augusztus 26. csütörtök, 17:54
_

A Peripato, TÁRSADALOMTUDOMÁNYI Agora az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatóinak kezdeményezésére jön létre. A program a modern technika segítségével próbál meg visszahozni valamit a 19. századi tudós társaságok, illetve értelmiségi körök életéből. Célja, hogy ilyen módon járuljon hozzá a gyors, interaktív és interdiszciplináris tudományos információcseréhez.

Az Agora három részből áll:

 

. Egy saját felülettel rendelkező videótár létrehozása, amelynek anyagát azok a videóra felvett kerekasztal-beszélgetések jelentik, amelyek döntően az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatóinak részvételével valósulnak meg a társadalomtudományokat érintő s ugyanakkor közérdeklődésre számot

tartó aktuális szakmai kérdésekről.

 

. A videótárhoz közvetlenül kapcsolódik egy Agora (Fórum), mely lehetőséget ad - a szerkesztők által moderált - online vitára a felvételeken látottak-hallottak kapcsán.

 

. A fentieket szervesen kiegészíti egy internetes referált társadalomtudományi folyóirat. Ennek kapcsolata az Agora másik két rovatával kétirányú. A beszélgetések, viták anyaga egy idő után szaktanulmányokban rögzül, illetve fordítva, a folyóiratban megjelenő tanulmányok további hozzászólások, viták, valamint a videótárban rögzíthető kerekasztal-beszélgetés kiindulópontjául szolgálhatnak. Idővel a folyóirat angol rovatát bővíteni szeretnénk.

 

A program célcsoportja az egyetemi oktatók, kutatóintézetek dolgozói és az egyetemi hallgatók egyre bővülő köre. Ez utóbbiak miatt a Peripato, TÁRSADALOMTUDOMÁNYI Agora fokozatosan az egyetemi oktatásban is felhasználható anyagok gazdag forrásává válhat.

 
 
 

Csatolmányok
Nincs csatolmány a publikációhoz...


Vitafórum

Még nincs hozzászólás a publikációhoz...

Új hozzászólás:
Hozzászóláshoz regisztráltként be kell jelentkezni!